Laten reinigen van zonnepanelen in Emmen en omgeving

De ’zelfreinigende werking’ van de modules (door regen en sneeuw) is niet voldoende om het systeem schoon te krijgen. Door afzetting van vuil op de installatie wordt minder zonne-energie in de module omgezet in een netto stroomopbrengst met omzetverlies tot gevolg. Dit rendement verlies kan in extreme omstandigheden (bijvoorbeeld een stabiele lucht) oplopen tot 30% en meer. Volgens onderzoek is het landelijk gemiddelde vuilgerelateerde opbrengst verlies ongeveer 6-8% per jaar!
Controle en reiniging
Om dit opbrengstverlies tegen te gaan is het noodzakelijk dat er regelmatig word gecontroleerd op vervuiling en, indien nodig, zullen de zonnepanelen gereinigd moeten worden. Ze worden door ons gereinigd met speciale borstels welke extra zacht zijn om schade aan de cellen te voorkomen. Bovendien word hierbij gebruik gemaakt van gedemineraliseerd water opdat er geen kalkresten achterblijven op de panelen. Verder maken wij gebruik van telescopische lansen om zonder ladders veilig te kunnen werken. Laat u niet wijsmaken dat er speciale reinigingsmiddelen zijn zoor zonnepanelen: voor u het weet hebt u blijvende schade.

Emmen en omgeving
Greenpride is gevestigd nabij Emmen en hierdoor zijn wij vooral in de Gemeenste Emmen, maar ook over de grens in Duitsland actief. Wij kunnen voor u de controle en reiniging van zonnepanelen verzorgen, neem contact met ons op of kijk op de site van zusterbedrijf Cleansolar: meer over zonnepanelen reinigen.

info@greenpride.nlControle en reinigen van zonnepanelen